malgrupper/larare/naturskolan_uttern
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Svanarpaaker.jpg

Aktuellt vid naturskolan

Följ med skogstomten på uppdrag i vinterskogen!

Naturskolan Utterns nya tomtetema låter oss ta en titt på skogsdjurens förberedelser inför vintern. Temat erbjuds från november till januari och passar även bra in i jultiden. Ta kontakt för att höra mera och boka in din grupp!

Anmälningar och kontakt

 

Pia Bäckman                     Emilia Nordling
Naturskollärare                  Naturskollärare

050 462 9947                     050 462 9947
                                      045 8804480

Naturskoldagar,                 

naturskolklasser,                 Lägerskolor,
fortbildning.                       sommarläger.

 

naturskolanuttern( at )naturochmiljo.fi

Naturskolan Uttern
Åvikhemmet, Västra Kungsbron 52
02580 Sjundeå


Frågor gällande fakturering kan riktas till kansliet i Helsingfors: 

(09) 6122 290, kansliet( at )naturochmiljo.fi 

Välkommen till Naturskolan Uttern!

 

Naturskolan Uttern har inspirerat både barn och pedagoger i utomhuspedgogik och miljöfostran sedan 1986. I dagens läge erbjuder vi verksamhet i västra Nyland och huvudstadsregionen. På naturskolan använder vi hela kroppen och alla sinnen när vi lär oss tillsammans utomhus. Under naturskoldgen handleds deltagarna till egna upplevelser, upptäckter, kunskaper och småningom förståelse. Genom lekfulla övningar och roliga uppdrag får barnen upptäcka naturen omkring sig. En dag i naturskolan ger naturkunskap, motorikträning och motion, samvaro i naturen samt uppmuntrar till samarbete. Våra program anknyter till de nationella läroplanerna. Läs mer om vår pedagogik här.

Mångsidig undervising året om

Vi vill erbjuda barn och pedagoger möjliheten till roliga och lärorika upplevelser inaturen året om, oavsett väder. Boka gärna en enskild naturskoldag för er skolklass eller daghemsgrupp. Förskolgrupper samt grupper i åk 3-4 kan bli naturskolklass, vilket innebär fyra naturskoldagar under läsåret. Dessutom är skolklasser från hela landet välkomna på våra lägerskolor som är riktade till åk 5-6. 

Vi kommer till er närmiljö i västra Nyland och huvudstadsregionen!

Vi har en ambulerande verksamhet med endast bas och kontorsutrymmen i Pickala, Sjundeå. Vi kommer gärna till skolans eller daghemmets närmiljö med våra program, och tar gärna er hälp i att välja ut den bästa platsen. Om ni hellre vill ta en buss och komma till något av våra natursköna, vätsnyländska uteklassrum, funderar vi tillsammans vilken miljö som skulle passa er bäst.

 

Gilla oss på Facebook