Foto: Markus Thomenius / vastavalo.net

Förbundsmötesveckan 2022

Välkommen på förbundsmötesveckan 2022!

Anmäl dig till förbundsmötesveckans program här

Möteshandlingar

Möteskallelsen, ett förslag på omröstnings- och valordning samt möteshandlingarna för förbundsmötet 2022 hittar ni här.

Fullmakt

Personer som representerar en organisation behöver uppvisa en fullmakt. Du kan ladda ner ett underlag för fullmakt här.

Program under förbundsmötesveckan

IHNHIBERAT!!!

På grund av coronaexponering bland arrangörerna för söndagens program tvingas vi tyvärr ställa in utflykten till Kårböle och det tillhörande föredraget med miljöarkeolog Mikael A. Manninen. Vi beklagar trasslet och lovar göra ett nytt försök att ordna en motsvarande utflykt senare i vår.

Debatt om miljöaktivism

Tisdag 5 april kl. 17:30 - 21:30

Ny Tids utgivarförening Tigern rf och Natur och Miljö ordnar en paneldebatt om miljöaktivism på tisdag den 5 april klockan 17.30 i Apollo Street Bar. I debatten medverkar Natur & Miljös verksamhetsledare Camilla Sederholm, filosofen och Elokapina-aktivisten Rakel Similä, samt filosofen och SDP-politikern Thomas Wallgren. Moderator är Ny Tids chefredaktör Janne Wass.
Vi får också njuta av poesi med Martina Moliis-Mellberg samt av musik med Daniel Österlund.

Tidtabell
17.30 Välkommen
18.00 Diktuppläsning med Martina Moliis-Mellberg
18.15 Paneldiskussion med Camilla Sederholm, Rakel Similä och Thomas Wallgren
20.00 Musik med Daniel Österlund

Apollo Street Bar ligger i Forum i centrala Helsingfors på Mannerheimvägen 16. Den närmaste ingången hittar du mellan DinSko och McDonalds.

Fritt inträde.

Webbinarium om vardagens val och klimatet

Onsdag 6 april kl. 17-18

Delta i ett webbinarium om vardagens val och klimatet! Det pratas mycket om vad individen kan göra för att motverka klimatförändringen, men vilka val har stor betydelse, och vad spelar det egentligen för roll vad vi gör? Amanda Rejström, vd på Spark Sustainability berättar om små och stora val och hur man kan hantera sin klimatstress i vardagen. Spark Sustainability har utvecklat appen Carbon Donut som visar vilken betydelse olika vardagsval har och även rekommenderar för användaren vad hen kan göra näst. Sockret på bottnen är att appen även tipsar om nya servicear och tjänster som kan hjälpa oss leva ett mer klimatsmart liv, så som tjänster för att köpa och sälja begagnade möbler; bildelningsplatförmer och mycket mycket mer.

Amanda Rejström, Spark Sustainability, Foto: Johanna Rosenlew Photography
Amanda Rejström, Spark Sustainability, Foto: Johanna Rosenlew Photography

Digital träff inför årsmötet

Torsdag 7 april kl. 17-19

Logga in via Zoom och kom och höra vad som är aktuellt inom förbundet och om lördagens förbundsmötesärenden. Styrelsen presenterar alla mötesärenden och deltagarna har möjlighet att diskutera och ställa frågor om förbundsmötet.

Förbundsmöte

Lördag 9 april kl. 9 -16

Natur och Miljös förbundsmöte 2022. Förbundets högsta beslutande organ är förbundsmötet – under mötet väljs nya styrelsemedlemmar och verksamhetsplanen godkänns. Under mötet får medlemmarna en möjlighet att påverka hur förbundet ska föra miljöpolitik kommande året. Alla får följa med mötet, men endast medlemmar har rösträtt.

INHIBERAT!!! Utflykt till Drängstuga i Kårböle

På grund av coronaexponering bland arrangörerna för söndagens program tvingas vi tyvärr ställa in utflykten till Kårböle och det tillhörande föredraget med miljöarkeolog Mikael A. Manninen. Vi beklagar trasslet och lovar göra ett nytt försök att ordna en motsvarande utflykt senare i vår.

Söndag 10 april kl. 11:

Vi samlas klockan 11.00 vid Hotel Holiday Inn vid Elielplatsen 5 i Helsingfors. Därefter avfärd med lokaltåget till den 230 år gamla Drängstugan i Kårböle, Sorolavägen 4. Vi bjuder på en presentation om den lokala biodiversiteten och berättar vad som görs för att trygga fiskbestånden i Rutiån. Mikael A. Manninen, docent i miljöarkeologi vid Helsingfors universitet berättar om artrikedomen i Rutiån (presentationen är på finska).

Så här tar du dig till Kårböle: Ta P-tåget (perrongerna 14-19) och stig av vid Malmgårds station. Resan kostar 2,80€ och tar cirka 15 minuter. Efter ankomsten till Malmgård går vi i samlad tropp cirka 900 meter till Drängstugan.

Distansdeltagande

På grund av coronaepidemin erbjuds i år möjlighet att delta i mötet på distans via videokonferens. Närmare instruktioner för distansdeltagande hittar du här.

Är du inte ännu medlem? Bli medlem nu!

Vid eventuella frågor kan du kontakta:

Johanna Lindholm, Förbundsassistent på Natur och Miljö

tfn +358 45 2700 316

johanna.lindholm@naturochmiljo.fi

Foto: Kvarkens naturskola

Taggar