hem
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Rodgulhorisont(1).jpg

Natursnurran

Här kan du uppleva stämningen i naturen under olika årstider. Obs! Du behöver en Flash Player för att kunna se och lyssna på natursnurran.

Finlands Natur

Finlands Naturs rimfrostgnistrande vinternummer har utkommit. Läs om hur modern teknik kan användas vid naturinventeringar, dokumentering av djurlivet, för skydd av grödor mot betande gäss och som hjälpmedel för att hyra och låna istället för att ständigt köpa nya prylar. Vi rör oss också i vintrig natur, allt från östra Nyland och södra Österbotten till de krympande isarna vid Antarktis.

En del av detta hittar du i Finlands Naturs webbarkiv, vill du läsa resten av den digra tidningen är det enklast att prenumerera - redan idag!

Kampanjen Solsvar

Är du nyfiken på hur du kan värma upp ditt hem, ditt vatten eller producera el med energi från förnybara källor? Upptäck Solsvar här

Lediga jobb

Läs mer om  lediga jobb hos oss.

Pepp mot klimatdepp

14 April 2018, 12:00 - 17:45

Det bubblar och sjuder i byar och städer. På Natur och Miljös seminarium kan du bekanta dig med inspirerande exempel från olika delar av Svenskfinland. Se hur människor ställer om sitt eget liv och påverkar andra. Stig ombord på omställningståget, nu åker vi!   

 

Program:

12.00

Lunch

13.00

Välkomna, ordförande Andrea Weckman.

13.10

Klimatsmarta experiment inspirerar, professor Mikael Hildén.

13.40

Så ställde vi om, tre exempel från Svenskfinland.

14.00

Brinna utan att bränna ut sig, Giséla Linde, aktiv i Omställningsrörelsen.

14.30

Kaffe

15.00

Arbete i verkstäder

17.30

Destination hållbart samhälle. Avslutande diskussion.

 

Välj en av verkstäderna:

 

Energiomställning

Hur produceras värme och el idag och i framtiden? Vi bekantar oss med Hanaholmens kraftverk som drivs med kol och träpellets, samt Söderviks solkraftverk och diskuterar omställningen till en hållbar energiförsörjning. Exkursionsledare är Tina Nyfors.

 

Naturglädje

Bästa tipsen: Hur inspirera din barnfamilj till fina naturupplevelser och utomhusvistelse utan att åka långt bort? Vi besöker Centralparken och upptäcker naturen genom lekfulla övningar. Handledare är naturskollärare Emilia Nordling.

 

Zero Waste

Vill du skippa skräpet i ditt liv? Du får redskap att leva ett liv utan avfall. Vi besöker ett köpcentrum och diskuterar vardagliga val. Inspiratör är bloggare och föreläsare Julia Degerth.

 

Cykelaktivism

Är din dröm ett cykelvänligt samhälle? Vill du åka smidigt på trygga cykelvägar året om? Vi diskuterar hur vi kan göra cykeln till ett attraktivt fortskaffningsmedel för allt fler. Inspiratör och handledare är Alexander Holst från Helsingfors cyklister.

 

Andelsjordbruk

Vill du veta varifrån din mat kommer? Vill du påverka hur den odlas? Du får bekanta dig med moderna koncept för självhushållning: rekoringar, andelsjordbruk och urban odling. Inspiratörer är Olli Repo från projektet Kaupunkilaisten oma pelto.

 

Våra utsläpp i siffror

Har våra val någon betydelse? Testa en ny kolfotspårsräknare från Spark Sustainability som visar vilka vardagsval som verkligen är av betydelse när det gäller att minska kolfotspåret. Handledare är Amanda Björnberg.

 

Människospace

Ska vi skapa en hållbar värld måste vi också själva jobba hållbart: syna kulturella mönster, ta hand om oss och skapa sunda grupper där människor kommer till sin rätt. Övningar varvas med diskussion. Handledare är Giséla Linde, aktiv i Omställningsrörelsen.

 

Välkommen!

 

Fritt inträdé.

Anmäl dig senast 6.4.2018 här.Plats
Arbetets Vänners festsal
Annegatan 26
00100 Helsingfors

Arrangör
Natur och Miljö r.f.