hem
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Sommar guldvingar.jpg

Natursnurran

Här kan du uppleva stämningen i naturen under olika årstider. Obs! Du behöver en Flash Player för att kunna se och lyssna på natursnurran.

Finlands Natur

Sommarnumret av Finlands Natur (nr 2/2019) bjuder in dig till bladlössens fascinerade värld, tipsar om hur du kan hjälpa pollinerande insekter att utföra sin viktiga uppgift och tar dig med till mindre kända pärlor i Lapplands natur. Vi slår också ett slag för biogas som drivmedel i bilar och ger vinkar om hur du kan minska ditt plastavfall.

En del av artiklarna hittar du i Finlands Naturs webbarkiv,  men om du vill läsa resten av den digra tidningen är det enklast att prenumerera - redan idag!

Natur och Miljös kalender

15.08
Miljörörelsens ljudspår på Konstens natt Konsert med sånger om naturen och miljön. Flerspråkigt program (svenska, finska , engelska). Paneldiskussion om hur musiken kan förändra samhället. Fritt inträde.

Kampanjen Solsvar

Är du nyfiken på hur du kan värma upp ditt hem, ditt vatten eller producera el med energi från förnybara källor? Upptäck Solsvar här

Lediga jobb

Läs mer om  lediga jobb hos oss.

Exkursion på Lenholmen

27 April 2019 kl. 12.00–14.00

Vi upplever ekhagar och strandängar på Lenholmens naturskyddsområde tillsammans med Kaj-Ove Pettersson som guidar oss längs naturstigen. Åbolands naturskola bjuder på lekfulla naturundersökningar.

Samling på parkeringsplatsen vid Lenholmens naturskyddsområde kl. 12.


Det bjuds på fältlunch åt den som anmält sig senast 4.4. OBS! Ta med egen tallrik och bestick! Man kan också ta med egen matsäck.

Naturstigens längd är två kilometer. Terrängen längs naturstigen är bergig och kuperad. Utrustning: täckande klädsel enligt väderlek, ordentliga skor.


Lenholm är beläget ca 9 km från Pargas centrum mot Nagu, invid Skärgårdsvägen. Naturskyddsområdet omfattar såväl kulturlandskap som lundar och strandängar samt berg. På hagmarkerna går det boskap på bete om somrarna. Bekanta dig med Lenholmens naturskyddsområde och kommunikationer här: www.utinaturen.fi/lenholm.
 

Exkursionen är ett samarbete mellan Natur och Miljö och Pargas Naturskyddsförening och ordnas i samband med Natur och Miljös förbundsmötesveckoslut i Pargas 27.-28.4. Mera information om veckoslutet här: www.naturochmiljo.fi/medlem.


Förhandsanmälan till Birthe Weijola (birthe.weijola(at)naturochmiljo.fi, 050 323 9037) senast 4.4., om du vill äta en gratis fältlunch. I annat fall är förhandsanmälan frivillig.Plats
Lenholmens naturskyddsområde
Skärgårdsvägen, Pargas

Arrangör
Natur och Miljö r.f.