Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Dina cookieinställningar har sparats.

Ärtfalafel

Hemmagjord falafel med gula eller gröna torkade ärter.
Det blir cirka 20 stycken. Tid: 1 1/2 h

Ingredienser

Foto: Karin Lindroos

250 g torkade ärter

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk salt

1/2 dl persilja

3 msk vetemjöl

rybsolja att steka i

Gör så här

1. Blötlägg ärterna i 8–10 timmar.

2. Koka ärterna 30 minuter.

3. Skala löken och vitlöken.

4. Kör ärter, lök och kryddor till en jämn smet. Blanda i vetemjöl. Låt degen vila en stund i kylskåpet.

5. Forma bollar med händerna och stek i rikligt med olja så falafelbullarna blir gyllenbruna.

6. Servera som plock med exempelvis en chutney eller fyll pitabröd med falafelbullarna.

Det här receptet är av Marthaförbundet.

Taggar