Ärtfalafel

Hemmagjord falafel med gula eller gröna torkade ärter.
Det blir cirka 20 stycken. Tid: 1 1/2 h

Ingredienser

Foto: Karin Lindroos

250 g torkade ärter

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk salt

1/2 dl persilja

3 msk vetemjöl

rybsolja att steka i

Gör så här

1. Blötlägg ärterna i 8–10 timmar.

2. Koka ärterna 30 minuter.

3. Skala löken och vitlöken.

4. Kör ärter, lök och kryddor till en jämn smet. Blanda i vetemjöl. Låt degen vila en stund i kylskåpet.

5. Forma bollar med händerna och stek i rikligt med olja så falafelbullarna blir gyllenbruna.

6. Servera som plock med exempelvis en chutney eller fyll pitabröd med falafelbullarna.

Det här receptet är av Marthaförbundet.

Taggar