Krämig tomatpasta med bondböna

En lättlagad och krämig pastarätt med bondbönsstrimlor och cocktailtomater. Tid: 30 min. Portioner: 4.

Det här receptet provade Alva, Kheelan och Fanny från 4H för första gången i filmen: Bättre med Bönor - Hur smakar bondböna?

Ingredienser

Foto: Från filmen "Bättre med Bönor - Hur smakar bondbönor?"

300 g växtproteinstrimlor av bondböna

1 hackad gul lök

1 paket tomatkross

1 ask körsbärstomater

1/2 kruka färsk basilika

2 dl matlagningsgrädde

Ca 1 dl parmesanost

Salt & peppar

Pasta till 4 personer

Gör så här

1. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull (glöm inte att salta vattnet).

2. Hacka löken och dela körsbärstomaterna i halvor.

3. Fräs löken i lite olja i en stekpanna. Häll i bondbönsstrimlorna när löken har mjuknat och fräs ytterligare i någon minut.

4. Häll i tomatkross och matlagningsgrädde i stekpannan. Låt puttra i cirka 10-15 min.

5. Måtta upp pasta till fyra personer och häll ned i kastrullen med det kokande vattnet. Låt koka enligt anvisningarna på förpackningen.

6. Strimla basilikabladen grovt och tillsätt dem i såsen mot slutet av koktiden.

7. Häll av pastavattnet när pastan har kokat färdigt och rör ned pastan i såsen. Ta bort stekpannan från spisplattan.

8. Riv parmesan och rör ned i såsen. Smaka av med salt och peppar samt toppa med några blad basilika och eventuellt lite mer parmesan.

Taggar