Tofu lasagne

En vegansk, glutenfri och krämig lasagne med tofu och hummus.
Tid: 1 1/2 h. Portioner: 4.

Ingredienser

Foto: Jalofoods
Foto: Jalofoods

1 paket Jalotofu Kylmäsavu

225 g Baba Hummusröra

250 ml havregrädde

½ - 1 tsk havssalt

1 tsk vitlökspulver

2 burkar tomat-vitlökspastasås á 390 g (t.ex. Pirkka)

250 g glutenfria lasagneskivor

200 g vegansk riven ost

Svartpeppar från kvarn

Sätt ugnen på 200 °C.

Gör så här

1. Bred ut en ren kökshanduk eller några lager av hushållspapper på skärbrädan. Ta tofun ur paketet och halvera den på långsidan och ställ bitarna bredvid varandra på mitten av handduken. Linda in bitarna till ett litet paket och kläm på den för att avlägsna så mycket vätska som möjligt ur tofun. På detta vis suger tofun i sig så mycket smaker som möjligt. Ta bort tofun ur handdukspaketet.

2. Smula tofun i en skål till rätt så små smulor. Tillsätt hummus, havregrädde och kryddorna. Blanda om med sked till en jämn blandning. Här har du din vita sås.

3. Olja lasagneformen. Varva med hälften av första burkens tomatsås, lasagneplattor och hälften av tofu-hummus-gräddsåsen. Avsluta varvandet efter två lager av allt med ett sista lager av lasagneskivor och tomatsås. Strö till sist över ett jämt lager av riven ost.

5. Sätt lasagnen i ugnen först med lock eller en folie på i 20 min och efter det ännu utan lock i 30 min, eller tills ytan fått en fin brun färg.

Det här är ett recept av Jalofoods.

Taggar