Tofu toast skagen

Tofutoastskagen är en vegansk version av den klassiska svenska räksmörgåsen. Ofattbart enkel och god skagenröra som görs på en halvtimme till festbordet eller som förrätt till en större middag. Du kan också använda den här tofuskagenröran som fyllning till en smörgåstårta, wrap eller som tillbehör till en picknick.

Ingredienser

Foto: Jalofoods
Foto: Jalofoods

1 paket naturell Jalotofu (270 g)
1 rödlök
1 ½ dl vegansk majonnäs (Hellman´s)
3 msk vegansk crème fraiche (Oatly Creme Fraiche)
4 msk vegansk rom (Cavi-Art)
½ ekologiskt citronskal
2-3 msk citronsaft
3 msk dill
½ tsk svartpeppar från kvarn
½ tsk fingersalt

Gör så här

1. Öppna tofupaketet och ta bort överflödig vätska genom att trycka på tofun med hushållspapper eller en ren kökshandduk. Du kan också skiva upp tofun i två eller flera lodrätta delar, rulla bitarna i hushållspapper eller kökshandduk och låta torka en stund under tyngd.

Genom att ta bort överflödig vätska och torka tofun så tar den bättre emot smaker.

2. Smula den torkade tofun i en skål.

3. Riv skalet från en halv ekologisk citron och pressa 2–3 msk citronsaft. Tillsätt skalet och saften till skålen med tofu. Salta, peppra och blanda väl.

4. Finhacka dill och rödlök. Blanda ned dill, rödlök och majonnäs i tofublandningen. Tillsätt crème fraiche i små satser tills skagenröran är tillräckligt krämig.

5. Låt vila i kylskåpet i cirka en halvtimme för att få smak.

6. Ta ut tofuskagenröran från kylskået. Smaka av och tillsätt vid behov mer salt eller peppar.

7. Rosta valfritt bröd. Lägg en rejäl klick tofuskagenröra på brödet och dekorera med citronskivor och dill. Njut!

Det här är ett recept av Jalofoods.

Taggar