Varma mackor

Foto: Beanit
Foto: Beanit

Ingredienser:

Ingredienser

8 rost- eller rågbrödsskivor

1 paket (á 250 g) Beanit Härkäpapumurua, naturell

2 tsk olja

1 msk tacokrydda

1 msk söt chilisås

2 msk tomatpuré

1 dl vatten

1 tsk ananasbitar

2 dl rivenost

2 ägg

1 dl majonnäs

(rucola)

Tillredning:

Bred ut brödskivorna på ett bakplåtspapper

Stek bondbönssmulorna i olja. Tillsätt tacokryddan, chilisåsen, tomatpyreen och vatten. Låt koka upp och sjuda en stund. Fördela blandningen på mackorna.

Sila bort ananassaften och skär i mindre bitar vid behov. Strö ananasbitarna på bröden.

Separera äggvitan från äggulan. Blanda den rivan osten, äggulorna och majonnäsen sinsemellan. Vispa äggvitan till fast skum och blanda försiktigt i oströran. Fördela blandningen på bröden.

Sätt i ugnen i 250 °C för ca 6 min, eller tills bröden fått en aning färg. Färdigställ bröden med lite rucola på. De varma mackorna passar bra som mellan- eller kvällsmål.

Det här är ett recept av Beanit.

Taggar