hem
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Viggungar.jpg

Natursnurran

Här kan du uppleva stämningen i naturen under olika årstider. Obs! Du behöver en Flash Player för att kunna se och lyssna på natursnurran.

Finlands Natur

Finlands Natur nr 2/2017: fjärilar och många andra insekter behöver fler ängar. Du kan hjälpa dem genom att låta ängsväxter frodas på din gräsmatta. Sommarnumret berättar också om hur många små vattenkraftverk hindrar fisk från att lekvandra uppför åarna och hur lätt det går att installera effektiva solfångare på ett egnahemshus. 

Det här hittar du i Finlands Naturs webbarkiv, vill du läsa resten av den digra tidningen är det enklast att prenumerera - redan idag!

Natur och Miljös kalender

03.09
Solpaneler i Maxmo Tore Weijola berättar om sina solpaneler och sin luftvärmepump.
18.09
Petterssons pelletspanna Carina och Tom berättar om sin pelletspanna och sina solfångare
10.10
Solfångare i Esse Kennet Tallgren berättar om sina erfarenheter av solfångare och en vedpanna av Häggman-modell.
17.10
Naturens gröna tankar i blåa vågornas hamn Paneldiskussion om miljöjournalism igår, idag, i morgon. Bettina Sågbom leder ordet. I panelen Peter Buchert, Magnus Östman och Joakim Lax. Musik av Victoria Lindqvist. Finland 100 år. Arrangörer Natur och Miljö och Helsingfors stadsbibliotek.

Kampanjen Solsvar

Är du nyfiken på hur du kan värma upp ditt hem, ditt vatten eller producera el med energi från förnybara källor? Upptäck Solsvar här

Lediga jobb

Läs mer om  lediga jobb hos oss.

Nina Öst vann utlottningen i första omgången av Mitt Eget Solsvar

Nina Östs sommarstuga är inte kopplad till elnätet. Den el hon behöver för belysning producerar hon själv med en solpanel.

Ninas bidrag vann utlottningen i den första omgången av Mitt Eget Solsvar. Den 22 juni fick hon motta priset, en luftsolvärmeapparat av märket SolarMagic M40 Wall, av Natur och Miljös verksamhetsledare Bernt Nordman och Stefan Henkola från företaget Playgreen som säljer bland annat SolarMagic produkter.

Verksamhetsledare Bernt Nordman från Natur och Miljö och Stefan Henkola från företaget Play Green överräckte priset i den första omgången av Mitt Eget Solsvar till Nina Öst.

 

 

 

 

 

Samtidigt lanserade Natur och Miljö den andra omgången av Mitt Eget Solsvar, som pågår till slutet av augusti.

Gå in på Solsvarkampanjens facebooksida och dela med dig dina erfarenheter eller drömmar om att producera el eller värma hus med energi från förnyelsebara källor. Bland bidragen lottar vi ut fina priser.

Andrea Weckman förbundsordförande

Andrea Weckman tar över ordförandeklubban i Natur och Miljö. Mandatperioden är tre år.
Publicerad 07.05.2017 kl. 18:01

Utlåtande om utkast till förordning om jakt på varg som sker med stöd av dispens utanför renskötselområdet under jaktåren 2016–2018

Till jord- och skogsbruksministeriet Dnr 1723/01.03/2016
Publicerad 09.12.2016 kl. 15:41

En nästan visionslös energi- och klimatstrategi

På Natur och Miljö har vi lusläst regeringens energi- och klimatstrategi som publicerades den 24.11.2016. Tyvärr är dokumentet en besvikelse. Vi hade verkligen hoppats på en djärvare och mera konkret strategi.
Publicerad 25.11.2016 kl. 09:26

Utlåtande om rapporten Yhden luukun periaatteen toteuttaminen ympäristöasioissa

till miljöministeriet hänvisning: Dnr YM4/065/2014
Publicerad 29.08.2016 kl. 13:14

Kommentarer till Österbottens fiskarförbunds framställan till den regionala skarvarbetsgruppens möte den 17.8.2016

Till den regionala skarvarbetsgruppen i Österbotten Hänvisning: Bilaga 4/ möte nr 1 (dokumentet kan fås av arbetsgruppens sekreterare Lotta Haldin på Södra Österbottens NTM-central.
Publicerad 22.08.2016 kl. 09:59