Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Dina cookieinställningar har sparats.

Matlagningskurs i naturen - Fölisön

Delta i en matlagningskurs ute i naturen på Fölisön tillsammans med Natur och Miljö, Marthaförbundet och vår gästande kock Filip Stenius.
10 Juni

Fölisön, Helsingfors

-

Välkommen med på en matlagningskurs i naturen med Natur och Miljö och Marthaförbundet på måndag 10.6 i Helsingfors. Kursen tar dig på en smakresa från strandkant till Östersjön och ger dig tips på hur du kan utnyttja både strandväxter och Östersjöfisk i den vardagliga matlagningen.

På måndag tillreder vi mat tillsammans med krögaren Filip Stenius som är en expert på användningen av smartfisk i matlagning. Filip har nyligen öppnat restaurangen Roskakala i Hagnäs i Helsingfors, där ofta outnyttjad Östersjöfisk är huvudkomponenten i maträtterna.

Om arrangörerna

Natur och Miljö är verksamma med kampanjen ’Från skog till hav – naturbaserade lösningar för ett renare Östersjön’, där en del av projektet tangerar den mångsidiga nyttan av strandväxter. Många av de finska strandväxterna kan utnyttjas i bland annat matlagning.

Marthaförbundet är verksamma med projektet ’Östersjöfisk åt alla’, vars syfte är att öka allmänhetens intresse för Östersjöns outnyttjade fiskarter, så kallade smartfiskar. Smartfisk är närproducerat, klimatsmart och lokal mat.

Kurser

Matlagning i naturen tillsammans med Filip Stenius, krögare och expert på skräpfisk

Måndag 10.6 kl. 17-20 på Fölisön, Helsingfors

Adress: Festplan, Fölisövägen 15, 00250 Helsingfors

Matlagning i naturen tillsammans med Marthaförbundet och Natur och Miljö

Lördag 15.6 kl. 11-14 i Kopparnäs friluftsområde, Ingå

Adress: Bergudden, Kallioniemi 21, 10160 Inkoo

Anmälning

Observera att kurserna ordnas utomhus vid en grillplats.

Kursen ordnas också i Kopparnäs, Ingå lördag 15.6. Du kan anmäla dig till den via samma länk.

Kursen är avgiftsfri. Matlagningskurserna rymmer 20 personer per tillfälle. Anmälan öppnar 20 maj och stänger 6 juni. Vi tar emot avanmälningar fram till 7 juni.

Vi förbehåller rättigheten till ändringar.

Har du frågor? Kontakta Natur och Miljös kommunikatör Sandra Weckström på sandra.weckstrom@naturochmiljo.fi.

Taggar