Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Dina cookieinställningar har sparats.

Tjinuskidröm med bondböna

Ingredienser

Foto: Petra Mattsson

3 st ägg

1 dl socker

1 paket karameliserad kondenserad mjölk

1 tsk bikarbonat

1 tsk matsoda

3 dl Voima-Papu bondbönsmjöl

0,7 dl olja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Förbered en 20 cm bred ugnsform med bakplåtspapper.

3. Vispa ägg och socker poröst.

4. Tillsätt karameliserad kondenserad mjölk och rör om.

5. Blanda de torra ingredienserna (bikarbonat, matsoda och bondbönsmjölet) i en separat bunke. Vänd sedan försiktigt ned i smeten.

6. Tillsätt till sist oljan.

7. Häll smeten i ugnsformen och grädda i mitten av ugnen i 35 min.

Dekorera kakan med tjinuskigrädde och andra prydnader enligt tycke.

Det här är ett recept av Karviaisten tila.

Taggar