Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Dina cookieinställningar har sparats.

Tofulimonello

En vegetarisk version av rätten pollo limonello med pulled tofu.
Tid: 20 min. Portioner: 3-4

Ingredienser

Foto: Jalofoods
Foto: Jalofoods

1 paket Jalotofu Paahtopala Maustettu (250 g)

1 dl havre- eller sojagrädde

3 msk veganskt margarin eller olja

2 msk lönnsirap eller agave

½ smulad grönsaksbuljongtärning

½ msk gurkmeja

½ citron (skal och saft)

2 st schalottenlökar

2 st vitlöksklyftor

1 msk färsk ingefära

Spagetti till 3-4 personer (200-400 g)

Riven ost

Salt och peppar

Färsk koriander

Gör så här

1. Koka upp pastan. Räkna med ca 75-100 g pasta per person.

2. Stek tofun i lite olja/margarin i en stekpanna tills den får en knaprig yta. Lägg sedan tofun i en skål så länge.

3. Hacka schalottenlök, riv vitlök och ingefära. Fräs i lite olja i stekpannan tillsammans med grönsaksbuljong och lönnsirap/agave.

4. Tillsätt grädde och gurkmeja. Låt koka ett par minuter.

5. Riv citronskal och blanda ned skalet och saften från citronen i såsen. Tillsätt tofun i såsen och låt sjuda på låg värme.

6. Blanda pastan med såsen. Krydda med salt och peppar. Servera med färsk koriander och riven ost.

Det här är ett recept av Jalofoods.

Taggar