Pyttipanna med bondböna

En enkel och fräsch vegetarisk pyttipanna med bondbönsstrimlor som serveras tillsammans med en god senap. Tid: ca 1 h. Portioner: 3-4.

Ingredienser

Foto: Beanit
Foto: Beanit

1 paket Beanit® bondbönssmulor (250 g)

1 msk olja

6 st nypotatisar

3 st färska morötter

Övriga grönsaker enligt egen smak, t.ex. sparris

1 rödlök, fin hackad

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar, malet

½ dl vår- eller gräslök, hackad

4 msk senap (t.ex Dijon)

Gör så här

1. Skala potatis och morötter. Koka dem i lättsaltat vatten. Låt svalna och skär dem sedan i små kuber. Du kan med fördel koka grönsakerna föregående dag.

2. Hacka rödlöken.

2. Stek bondbönssmulorna knapriga i olja och tillsätt därefter potatisarna, morötterna och rödlöken samt eventuellt andra grönsaker efter smak. Krydda med salt och peppar.

3. Strimla vår- eller gräslök och strö över pyttipannan. Servera med en god senap.

Det här är ett recept av Beanit.

Taggar