Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till vår användning av cookies.Läs mer om de cookies vi använder.

Dina cookieinställningar har sparats.

Röd linssoppa

En lättlagad soppa med röda linser och purjolök.
Tid: ca 30 min. Portioner: 4

Foto: Marthaförbundet, Karin Lindroos
Foto: Karin Lindroos, Marthaförbundet

Ingredienser

1 purjolök

3 vitlöksklyftor

2 msk rybsolja

2 dl röda linser

1 burk krossade tomater

1 l grönsaksbuljong

1 l vatten

½ tsk oregano

Salt, svartpeppar

Gör så här

1. Snitta upp och tvätta purjolöken mellan bladen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i oljan utan att lökblandningen får färg.

2. Tillsätt sedan linser, vatten, krossade tomater och grönsaksbuljong.

3. Låt soppan sjuda i 15–20 minuter. Smaka av med svartpeppar, oregano och eventuellt salt.

Det här är ett recept av Marthaförbundet.

Taggar