Röd linssoppa

En lättlagad soppa med röda linser och purjolök.
Tid: ca 30 min. Portioner: 4

Foto: Marthaförbundet, Karin Lindroos
Foto: Karin Lindroos, Marthaförbundet

Ingredienser

1 purjolök

3 vitlöksklyftor

2 msk rybsolja

2 dl röda linser

1 burk krossade tomater

1 l grönsaksbuljong

1 l vatten

½ tsk oregano

Salt, svartpeppar

Gör så här

1. Snitta upp och tvätta purjolöken mellan bladen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i oljan utan att lökblandningen får färg.

2. Tillsätt sedan linser, vatten, krossade tomater och grönsaksbuljong.

3. Låt soppan sjuda i 15–20 minuter. Smaka av med svartpeppar, oregano och eventuellt salt.

Det här är ett recept av Marthaförbundet.

Taggar