Snabb ärtsoppa

Ett lättlagat och snabbt recept på ärtsoppa med torkade ärter i halvor. Om du har skinkan som ett tillbehör kan den som vill äta vegetariskt.
Tid: 1-1 1/2 h. Portioner: 6

Ingredienser

Foto: Marthaförbundet, Karin Lindroos
Foto: Karin Lindroos, Marthaförbundet

4 dl halva torkade ärtor

2 morötter

1 bit (cirka 80 g) rotselleri

1 tsk mejram

1 tsk timjan

1⁄2 tsk salt

1 l vatten

1⁄2 rödlök

100 g rökt skinka eller kalkon

Gör så här

1. Skala och ansa morötterna och rotsellerin. Skär i bitar.

2. Lägg ärthalvorna i en sil och skölj under kallt vatten.

3. Lägg ärter, morötter, rotselleri och kryddor i en kastrull. Häll vattnet över.

4. Koka i cirka 45 minuter på svag värme. Smaka av med salt.

5. Hacka rödlöken fint och skär skinkan i bitar. Lägg upp i skålar och låt var och en plocka rödlök och skinka på soppan.

Det här är ett recept av Marthaförbundet.

Taggar