malgrupper/larare/abolands_naturskola
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Gullpudra.jpg

Aktuellt vid naturskolan  

Boka en naturskoldag för din grupp!

Vi har temadagar för daghem och förskolor och skolor åk 1-6.

Ta gärna kontakt med frågor och bokningar!

 

Bli fadderklass i åk 5-6!

Som fadderklass får ni fyra naturskoldagar under läsåret.

Läs mera här och ta kontakt med naturskolläraren för att boka in er.

Kontaktuppgifter

 

Jonas Heikkilä                   

Naturskollärare                     

045 2700314                        

 

Åbolands naturskola

Strandvägen 24

21600 Pargas

 

abolandsnaturskola(at)naturochmiljo.fi

fornamn.efternamn(at)naturochmiljo.fi

 

Gilla naturskolan på Facebook!

Följ oss på Instagram @abolandsnaturskola

Välkommen ut med Åbolands naturskola!

 

 

Vad erbjuder naturskolan?

Naturskolans verksamhet riktar sig till småbarnspedagogiken, förskolan och grundläggande utbildningen i Åboland. Naturskolan arrangerar naturskoldagar i Åbo, S:t Karins, Kimitoön, Pargas och Salo.

Under naturskoldagen lär sig eleverna med hela kroppen och alla sinnen medan lärare och dagvårdspersonal får inspiration och stöd för fortsatt uteundervisning. Som lärmiljön fungerar den egna närmiljön och skärgårdsnaturen. Naturskolans undervisning baserar sig på de lokala läroplanerna och planerna för småbarnspedagogiken.

Temat för naturskoldagen väljer gruppen och naturskolläraren ut tillsammans utgående från naturskolans utbud på fenomenbaserade temahelheter. Naturskoldagens program och undervisning är anpassade till årstiden, åldersgruppen och den omgivande miljön. Till helheten kan också höra för- och efterarbetsuppgifter.

Vi kommer till er närmiljö! 

Naturskolläraren åker runt till skolorna och daghemmen för att ha hand om naturskoldagens undervisning i skolans eller daghemmets närmiljö. Naturskoldagen kan också arrangeras på en annan plats dit gruppen tar sig med transport. All utrustning som behövs för dagen har naturskolläraren med sig. Det är bara för er grupp att klä er väderenligt och ev. ta med en matsäck.

Med naturskolverksamheten vill vi 

  • stöda grundläggande utbildningen och småbarnsfostran i att förverkliga sina läroplaner och planer för småbarnspedagogik
  • göra barn och unga bekanta med sin egen närmiljö samt naturen och livet i skärgården
  • dela med oss av naturupplevelser och väcka naturkänsla
  • främja en hållbar livsstil
  • erbjuda högklassig uteundervisning året om och fungera som stöd, inspiratör och utvecklare inom miljö- och utomhuspedagogik. 

Natur och Miljös naturskolor har en egen läroplan som du hittar via denna länk.

 

Våra finansiärer

Åbolands naturskola finns, undervisar och utbildar tack vare värdefullt understöd av Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne och Konstsamfundet.

Natur och Miljö får årliga understöd för sin verksamhet av bl.a. miljöministeriet, utbildningsstyrelsen och Svenska kulturfonden.

Våra nätverk

Åbolands naturskola är en certifierad enhelt inom LYKE-nätverket för aktörer som erbjuder skolor och enheter för småbarnspedagogik stödtjänster för natur- och miljöpedagogik