Räven Razzez äventyrliga höst

Inspiration , Publicerat:

Rävungen Razze har träffat många nya vänner i höst då han har följt med naturskolorna på naturskoldagar. Här berättar Razze själv om allt roligt han fått vara med om

Den här hösten kommer jag nog aldrig att glömma. Aldrig hade jag kunnat tro att det fanns så mycket att upptäcka och så mycket roligt att göra, även då nätterna blev längre än dagarna. Nyligen var jag med om den första snön, den var kittlande kall under tassarna! Innan den första snön dök upp har jag hunnit med mycket på naturskolan. Jag har visat människobarnen hur man smyger och upptäcker skogen som en räv. Vi har också diskuterat vad en räv som jag brukar äta och hur man känner igen mina spår i naturen. Dessutom byggde människobarnen små lyor åt minirävar, de blev väldigt mysiga och ombonade. Vissa lyor hade till och med flera våningar, matförråd eller balkong!

Senare på hösten bjöd jag in människobarnen till Sagoskogen, en magisk plats i fantasins värld där vättar och skogstroll bor. Där finns mitt favoritställe dit jag brukar gå och se då vättarna dansar. Min gode vän Skogstrollet kom också och hälsade på oss, och tur var det! Skogstrollet behövde hjälp med att hitta sina skatter som blivit stulna. Tur i oturen kunde alla snälla människobarn hjälpa trollet, som blev så glad och tacksam! Skogstrollet kände en hel virvelstorm av olika känslor förrän katastrofen var löst, vi passade på att tala om både jobbiga och positiva känslor som alla har ibland. Dessutom fick träden i Sagoskogen också ansikten som visade känslor, då människobarnen gjorde ansikten av trolldeg på trädstammar.

Jag minns också gångerna då mina gamla vänner Ekorren och Blåmesen dök upp på vägen till Sagoskogen i Katrinedal. De är väldigt skygga och lättskrämda, men människobarnen var duktiga på att försiktigt smyga fram och ge dem nötter och frön att äta. Ibland kunde djuren komma och äta direkt ur handen om man satt riktigt stilla!

Jag ser så mycket fram emot att träffa alla igen på vintern då nya äventyr väntar!

Ett läsår med Räven Razze är en temahelhet med fyra träffar under ett år för småbarnspedagogiken och som erbjuds vid alla Natur och Miljös naturskolor läsåret 2020-21.

Daghem och skolor kan också boka en enstaka naturskoldag med temat Räven Razze.

Texten skrevs av:
Linn Engström naturskollärare vid Åbolands naturskola

Taggar

Du kanske också är intresserad av...