Foto: Johanna Lindholm

Rädda uttöjd telefontrådshårsnodd

Under de senaste åren har plasthårsnoddar, som ser ut som gamla telefonsladdar, blivit populära. Under flitig användning av snodden töjs den ut med tiden och håller inte mera sin gamla täta form. Istället för att köpa nya snoddar kan du med ett mycket snabbt och enkelt knep få snoddarna tillbaka till sin ursprungliga form.

Allt du behöver är:

 • en vattenkokare
 • lite vatten
 • en liten skål eller mugg.

Gör såhär:

 1. Koka upp vatten i vattenkokaren.
 2. Sätt hårsnodden i muggen och häll på det kokande varma vattnet.
 3. Simsalabim så har din hårsnodd återgått till sin urspungliga form. :)
Foto: Johanna Lindholm
Foto: Johanna Lindholm

Taggar

Du kanske också är intresserad av...

 • Rätt tvätt förlänger livet på kläder

  Genom att ta bra vara på dina kläder och sköta dem rätt håller de betydligt längre och du kan samtidigt både spara pengar och skona miljön med det. Redan genom att använda samma plagg 3 gånger längre minskar du på klädesplaggets klimatpåverkan med 65 % (1) för att klädproduktionen är ingen miljövänlig syssla.

  Läs mer om artikeln: Rätt tvätt förlänger livet på kläder

 • Avfrosta frysen

  För att din frys skall fungera länge och väl, utan att förbruka alltför mycket el, är det skäl att ta bra vara på den. När det samlas is i frysen cirkulerar luften sämre och det går åt mera energi för att upprätthålla rätt temperatur.

  Läs mer om artikeln: Avfrosta frysen

 • Ta hand om yllekläder

  Tar du hand om ylleplagget får du en trogen vän för en lång tid framöver. Ylle behöver sällan tvättas och mår bra av att vädras eller ångas vid behov. Enstaka smutsfläckar kan du försöka skrapa bort med fingrarna.

  Läs mer om artikeln: Ta hand om yllekläder

 • Avnoppa kläder

  Stickade tröjor och andra stickade ylleplagg blir noppiga, men det betyder inte att de är av dålig kvalitet eller att de har kommit till sitt slut. Ta bort nopporna med en avnoppare och vips så har du en fräsch och stilig tröja igen!

  Läs mer om artikeln: Avnoppa kläder

 • Avrosta dina trädgårdsredskap med citronsyra

  Trädgårdsverktyg används i ur och skur och kan lätt bli rostiga med tiden. Med enbart en blandning på vatten och citronsyra kan du enkelt bli av med rosten.

  Läs mer om artikeln: Avrosta dina trädgårdsredskap med citronsyra