Foto: Jon Norppa / Republikens presidents kansli

Presidentparet fick motta en inhemsk vegetarisk delikatesskorg

Nyhet , Publicerat:

Miljö- och djurorganisationer överräckte åter den traditionella julhälsningen till presidentparet. I år var korgen fylld med inhemska matinnovationer för att visa fram mångfalden bland inhemska vegetariska produkter

Tanken bakom vegekorgen är att lyfta fram miljövänliga delikatesser. I korgen hittades bl.a. en inhemsk seitanskinka, pasta gjort av sötlupin, inhemsk quinoa och en frökrans för fåglarna på Talludden. Korgens innehåll var i år sammanställt av Veganförbundet.

Den vegetariska delikatesskorgen överräcktes den 17.12 i samband med andra julhälsningar från civilsamhället till presidentparet.

Verksamhetsledare Camilla Sederholm "överräckte" korgen å Natur och Miljös vägnar under ett virtuellt möte och önskade presidentparet en god jul.

– Vegekorgen är ett bra sätt att visa fram intressanta matinnovationer inom finskt jordbruk. Det finns stor potential i bl.a. baljväxter och det är positivt att vegekorgen blivit en jultradition från hållbart jordbruk till presidentparet, berättar Sederholm.

Vegekorgen överräcktes gemensamt av BirdLife Finland, Finlands naturskyddsförbund, Greenpeace, Helsingfors djuskyddsförening, Luonto-Liitto, Natur och Miljö, SEY Djurskyddet Finland, Veganförbundet och WWF Finland.

Taggar