Foto: Magnus Östman

Hej medlem!

Här hittar du våra medlemstjänster och medlemsaktuellt.

Tack för att du är en del av vår gemenskap av naturvänner. Ditt medlemskap betyder mycket för oss och är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta vårt viktiga arbete för naturens och miljöns bästa.

Medlemstjänster och medlemsaktuellt

 • Kom med i verksamheten! Hitta din lokalförening och se kommande evenemang i händelsekalendern.
 • Prenumerera på Finlands Natur till medlemspris.
 • Fråga om ditt medlemskap eller meddela adressförändring per e-post till kansliet (at) naturochmiljo.fi.
 • Tipsa sakkunniga om ett lokalt miljöproblem! Kontakta antingen din egen lokalförening eller personalen på kansliet (at) naturochmiljo.fi.
 • Under dataskydd hittar du en beskrivning av förbundets och lokalföreningarnas behandling av medlemsuppgifter.

Aktuellt just nu

Vi vill höra din åsikt!

Delta i beredningen av miljöpolitiska ärenden. Aktuella ärenden som är på remiss hittar du på remissidan.

Engagera dig i kampanjen Bättre med Bönor!

I februari lanserade vi en ny kampanj som heter Bättre med Bönor. Syftet med kampanjen är att öka konsumtionen av baljväxter. En mer växtbaserad kost där baljväxter är en av huvudproteinkällorna kan minska på matens miljö- och klimatbelastning och samtidigt främja vår egen hälsa. Nu behöver vi din hjälp att sprida kampanjens budskap!

Det här kan du göra:

 • Gå med i Facebook gruppen "Bättre med Bönor - Klimatsmart, miljövänlig & hälsosam mat" för att inspirera och dela recept med varandra, samt diskutera vad som är klimatsmart, miljövänlig och hälsosam mat. Bjud gärna in dina vänner också!
 • Dela dina favoritrecept med bönor, ärter, linser och andra baljväxter på Instagram genom att använda hashtagen #BättremedBönor
 • Under våren kommer vi att dela filmer, infografik och recept på Natur och Miljös Instagram och Facebook. Hjälp oss sprida innehållet och nå ut till fler genom att gilla, kommentera och dela inläggen.
 • Under sommaren 2022 kommer vi ha en sommarturné i Svenskfinland. Vi kommer stå med monter och provkök på olika evenemang som t.ex. Hållbarhetsveckan i Österbotten, Skördefesten på Åland, Stafettkarnevalen med flera. Hör av dig till projektledare Petra Mattsson om du vill hjälpa till med sommarturnén och kanske stå i en monter.

På kampanjsidan kan du läsa mer om baljväxters miljö-, klimat- och hälsofördelar, samt prova något smarrigt recept. Klicka här för att komma till kampanjsidan.

Tipsa en vän om att bli medlem i Natur och Miljö! Tillsammans är vi mer och kan sätta ännu större mål för vårt arbete i klimatkrisens tid.

Frågor? Kontakta oss!

 • Johanna Lindholm

  Förbundsassistent

  E-postadress: johanna.lindholm (at) naturochmiljo.fi

  Telefonnummer: 045 2700 316

 • Gunilla Nyman

  Kansliansvarig

  E-postadress: gunilla.nyman (at) naturochmiljo.fi

  Telefonnummer: 050 330 2109

Taggar