Foto: Daria Gatska

Lediga jobb

Vill du jobba för en ideell, riksomfattande miljöorganisation? Vi motverkar klimatförändringen och arbetar för ett renare Östersjön och artrikedom i vår natur.

Här annonserar vi lediga jobb i Natur och Miljö. Följ oss också på LinkedIn för att hålla dig uppdaterad om våra lediga tjänster @NaturochMiljö.

Du är också välkommen att skicka en intresseförfrågan eller en spontan arbetsansökan till oss. Vi ser fram emot att höra från dig.

Naturskollärare i västra Nyland

Natur och Miljö driver fyra naturskolor med verksamhet i Svenskfinland.
Vi anställer nu en ny naturskollärare med ansvar för verksamheten i västra Nyland. Vi erbjuder anställning på cirka 80 % av heltid från augusti 2022 eller enligt överenskommelse. Anställningen kan utökas till heltid om lämplig finansiering hittas men också andra deltidsarrangemang är möjliga.

Vi söker nu en person som
• gärna har en pedagogisk utbildning eller praktisk erfarenhet från utbildningsbranschen
• gärna arbetar utomhus och inte är rädd för att uppträda
• brinner för natur- och hållbarhetsfrågor samt uteundervisning
• trivs med självständigt och kreativt arbete
• har förmåga att sköta administrativa rutiner och axla budgetansvar

Naturskolan Uttern erbjuder uteundervisning för grupper från förskolor och skolor i västra Nyland och huvudstadsregionen. Denna anställning gäller i första hand verksamheten i västra Nyland. Naturskolans kontor och lager finns för närvarande i Sjundeå men verksamheten är helt ambulerande och sker i kundernas närmiljöer, så du bör ha tillgång till egen bil.

Som naturskollärare arbetar du utomhus med grupper om högst 25 barn. Din målgrupp är främst elever i småbarnspedagogik och grundläggande utbildning (åk 1–6) i västra Nyland. Naturskoldagarna genomförs under alla årstider, i alla väder och i varierande miljöer. Vi önskar att du har möjlighet att ibland jobba under kvällstid och helger. Vi arbetar på svenska, men förmåga att kommunicera på finska räknas som en merit.

Du planerar uteundervisningen tillsammans med de andra naturskollärarna. Ni fungerar också som varandras ersättare vid behov. Du får ett starkt stöd av kollegerna i Natur och Miljös tre andra naturskolor i Finland och den ledande miljöpedagogen. Vi önskar att du gärna berättar om ditt arbete på sociala medier och hjälper till att marknadsföra naturskolans verksamhet.

Naturskolan Uttern drivs av föreningen Natur och Miljö rf. I våra anställningar följer vi ramavtalet mellan Palta och Erto. Skicka in en fritt formulerad arbetsansökan med CV och löneanspråk senast den 19.6.2022 kl. 23.59 till ledande miljöpedagog Jonas Heikkilä, e-post rekrytering@naturochmiljo.fi.

Frågor till Jonas Heikkilä, tfn 045 2700312 eller per e-post till fornamn.efternamn@naturochmiljo.fi. Mer info på webbsajten naturskola.fi

Vi erbjuder anställning tills vidare fr.o.m. den 1.8.2022 eller enligt överenskommelse.

Vi hoppas att få läsa din ansökan snart!

Praktik och examensarbeten

Natur och Miljö kan erbjuda praktikplatser av olika slag, bl.a. praktik för högskolestuderande och sysselsättning med lönesubvention. Våra resurser för handledning är begränsade, men om våra behov och din kompetens möts kan resultatet bli hur bra som helst. I princip är det möjligt att utföra praktik både på vårt kontor på Annegatan samt på våra naturskolor som har sina kontor i Sjundeå, Pargas, Vasa och på Jomala (Åland).

Ta kontakt och berätta om din situation och dina intressen.

Tips till högskolestuderande:

 • Ta kontakt i god tid före praktikperioden börjar, så att vi kan planera meningsfulla projekt och vid behov skaffa finansiering
 • Det går bra att koppla högskolepraktik till examensarbeten, t.ex. pro gradu. Vi har ett lager av relevanta och intressanta forskningsfrågor. Vi har gärna rollen som uppdragsgivare och kan bistå i insamling av data (t.ex. enkäter, intervjuer, fallstudier), men vi kan inte ge stöd gällande forskningsmetodik.

Frågor? Kontakta oss!

 • Camilla Sederholm

  Verksamhetsledare

  E-postadress: camilla.sederholm (at) naturochmiljo.fi

  Telefonnummer: 045 2700 313

 • Jonas Heikkilä

  Ledande miljöpedagog

  Åbolands naturskola

  E-postadress: jonas.heikkila (at) naturochmiljo.fi

  Telefonnummer: 045 2700 312

Taggar