Foto: Markus Thomenius, Vastavalo.net

Förbundsmötesvecka 2022

Välkommen på Natur och Miljös förbundsmötesvecka!

Under veckan ordnar vi program både i Helsingfors och digitalt via Zoom som är öppet för alla.
5 April

Helsingfors och Zoom

-

Tisdag 5 april kl. 17:30 - 21:30:

Häng med på en debatt om miljöaktivism som ordnas i samarbete med Klubb Tigern och tidskriften Ny Tid på Apollo Street Bar på Mannerheimvägen 16 i köpcentret Forum i Helsingfors. I debatten medverkar Natur & Miljös verksamhetsledare Camilla Sederholm, filosofen och Elokapina-aktivisten Rakel Similä, samt filosofen och SDP-politikern Thomas Wallgren. Moderator är Ny Tids chefredaktör Janne Wass.
Vi får också njuta av poesi med Martina Moliis-Mellberg samt av musik med Daniel Österlund.

Tidtabell
17.30 Välkommen
18.00 Diktuppläsning med Martina Moliis-Mellberg
18.15 Paneldiskussion med Camilla Sederholm, Rakel Similä och Thomas Wallgren
20.00 Musik med Daniel Österlund

Apollo Street Bar ligger i Forum i centrala Helsingfors på Mannerheimvägen 16. Den närmaste ingången hittar du mellan DinSko och McDonalds.

Onsdag 6 april kl. 17-18:
Delta i webbinarium om vardagens val och klimatet. Det pratas mycket om vad individen kan göra, men vilka val har stor betydelse, och vad spelar det egentligen för roll vad vi gör? Vi får höra om små och stora val och hur man i vardagen kan sluta känna press rörande klimatet av Amanda Rejström, VD på Spark Sustainability. Spark Sustainability har utvecklat appen Carbon Donut som visar vilken betydelse olika vardagsval har och även rekommenderar för användaren vad hen kan göra näst. Sockret på bottnen är att appen även tipsar om nya servicear och tjänster som kan hjälpa oss leva ett mer klimatsmart liv, så som tjänster för att köpa och sälja begagnade möbler; bildelningsplatförmer och mycket mycket mer.

Torsdag 7 april kl. 17-19:
Digital träff inför årsmötet. Kom och höra vad som är aktuellt inom förbundet och om lördagens förbundsmötesärenden. Styrelsen presenterar mötesärenden och deltagare har möjlighet att diskutera och fråga om ärenden.

Lördag 9 april kl. 9 -16:

Natur och Miljös förbundsmöte 2022. Förbundets högsta beslutande organ är förbundsmötet – under mötet väljs nya styrelsemedlemmar och verksamhetsplanen godkänns. Under mötet får medlemmarna en möjlighet att påverka hur förbundet ska föra miljöpolitik kommande året. Alla får följa med mötet men endast medlemmar har rösträtt.

Söndag 10 april kl. 11: INHIBERAT!!!

På grund av coronaexponering bland arrangörerna för söndagens program tvingas vi tyvärr ställa in utflykten till Kårböle och det tillhörande föredraget med miljöarkeolog Mikael A. Manninen. Vi beklagar trasslet och lovar göra ett nytt försök att ordna en motsvarande utflykt senare i vår.

Utflykt till Kårböle

Vi bjuder på en presentation om den lokala biodiversiteten och berättar vad som görs för att trygga fiskbestånden i Rutiån. Mikael A. Manninen, docent i miljöarkeologi vid Helsingfors universitet berättar om artrikedomen i Rutiån (presentationen är på finska).

Så här tar du dig till Kårböle: Vi träffas klockan 11.00 vid Holiday Inns entré på Elielplatsen 5. Därefter tar vi P-tåget (perrongerna 14-19) och stiger av vid Malmgårds station. Resan kostar 2,80€ och tar cirka 15 minuter. Efter ankomsten till Malmgård går vi i samlad tropp cirka 900 meter till den 230 år gamla Drängstugan på Sorolavägen 4.

Vid eventuella frågor kan du kontakta:

Johanna Lindholm, Förbundsassistent på Natur och Miljö

tfn +358 45 2700 316

johanna.lindholm@naturochmiljo.fi

Taggar