Ett läsår med Räven Razze

Daghem och förskola

Vi packar med oss matsäcken och beger oss ut i skogen som nyfikna små rävungar. Tillsammans med Räven Razze får vi lära oss om rävarnas vardag och vara med om många fartfyllda äventyr under läsåret.

Ett läsår med naturskolan innefattar fyra naturskoldagar, två tillfällen under höstterminen och två under vårterminen.

Naturskoldagarna är planerade så att de stöder förskolans verksamhet samt läroplanens mål på flera punkter, samtidigt som vi har nöjet att få följa årstidernas växlingar ute i naturen. Både gruppens deltagare och pedagoger blir bekanta med naturen som lärmiljö samtidigt som vi förankrar ekologiska fenomen i verkligheten. Gruppen får positiva gemensamma upplevelser som kan byggas vidare på. Utöver naturskoldagarna får pedagogerna idéer och material till för- och efterarbete med sin grupp.

Alla fyra naturskoldagar kan ordnas i er närmiljö. Alternativt kan en eller flera av dagarna vara en utflykt med buss till en utemiljö längre bort. För en trygg och ändamålsenlig undervisning tar vi emot grupper om max 25 elever per naturskollärare.

Razze tassar i höstskogen

På hösten leker vi små nyfikna rävungar och beger oss på upptäcktsfärd bland bär, svampar och färgglada löv med alla sinnen öppna. Genom aktiva övningar lär vi oss hur räven ser ut, vad den äter och hur den markerar sitt revir.

Stig in i Razzes sagoskog

I novemberdunklet följer vi med Razze på en fantasifylld färd till sagoskogen som vimlar av spännande väsen. På jakt efter skogstrollets skatt möter vi dansande vättar och stannar upp för att bli varse om våra egna känslor.

Listig som en räv

I februari har kylan kommit och det är vinter i skogen. Många djur sover gott i sina bon medan andra har flyttat till varmare länder. Razze har det bra i sin sköna, tjocka vinterpäls men behöver vara listig för att hålla magen mätt. Den här dagen hjälper vi Razze att lösa kluriga klurigheter och vintriga matteuppdrag. Vi leker med geometriska former och söker efter spår i skogen.

Razzes rävskola

På våren är Razze redan en fullvuxen ung räv, som behöver många olika färdigheter för att klara av livet i skogen. Vi får följa med Razze till den kloka berguvens skola tillsammans med skogens andra djur. Vi hoppar, balanserar, smyger och flaxar, och tar oss hem till lyan på ett finurligt vis.

Kontakta din lokala naturskola för information om pris och lediga datum!

Taggar