hem
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Var grasalar1.jpg

Natursnurran

Här kan du uppleva stämningen i naturen under olika årstider. Obs! Du behöver en Flash Player för att kunna se och lyssna på natursnurran.

Finlands Natur

Finlands Natur nr 1/2020  sprider vårstämning, allt från tidig islossning i ytterskärgården till spegellugna vatten och lövsprickning i innerskärgården. Vi inleder en ny serie om mat från naturen och granskar återvinningen av avlagda kläder, som nu kommer igång på allvar. 

En del av artiklarna hittar du i Finlands Naturs webbarkiv,  men om du vill läsa resten av den digra tidningen är det enklast att prenumerera - redan idag!

Natur och Miljös kalender

13.06
Förbundskongress 2020

Kampanjen Solsvar

Är du nyfiken på hur du kan värma upp ditt hem, ditt vatten eller producera el med energi från förnybara källor? Upptäck Solsvar här

Lediga jobb

Läs mer om  lediga jobb hos oss.

Välkommen på förbundskongress i Korsholm 13-14 juni 2020

Natur och Miljö är 50 år ung och står igen vid ett vägskäl. Det är dags att staka ut riktningen för de kommande tre åren. Medlemmarna samlas till stadgeenlig förbundskongress för att bl.a. välja förbundsordförande och godkänna en treårsplan för åren 2021–2023. Mötet ordnas på Solf Gästgivargård i Korsholm. Läs mer

Naturskolornas verksamhet under coronaepidemin våren 2020

Vi vill i mån av möjlighet betjäna daghem och skolor som vill ta del av naturskolornas uteundervisning, med beaktande av de begränsningar som myndigheter utfärdar. Utgående från nuvarande tillgängliga information om coronaviruset bedömer vi att risken för smittospridning är lägre i uteundervisning än i undervisning i klassrum.
27.03.2020 kl. 11:50

Föreningsverksamhet i coronatider

Natur och Miljö följer myndigheternas rekommendationer och regeringens beslut och ställer in alla möten och evenemang åtminstone fram till den 13 april 2020.
25.03.2020 kl. 13:51

Föreningsmötet med Åbonejdens natur inhiberat

Åbonejdens naturs föreningsmöte den 24 mars är inhiberat på grund av coronavirus
16.03.2020 kl. 08:55

Organisationer: Regeringen bör slopa fossila stöd och sätta stopp för torven, annars missar Finland klimatmålen

Regeringen, som samlas till ett klimatmöte, bör slopa stöden till fossila bränslen och sätta stopp för användningen av torv. Det anser en grupp organisationer som arbetar med miljö, utvecklingssamarbete och mänskliga rättigheter. För tillfället finns det ett stort gap mellan regeringens klimatmål och åtgärder.
31.01.2020 kl. 09:05

Natur och Miljö ny samarbetspart i Ekenäs naturum

Ekenäs naturum blir en av baserna för Naturskolan Utterns personal år 2020. Forststyrelsen blir också kvar i huset. Under året utformas en plan för ett nytt regionalt center för miljöpedagogik, naturturism och miljöinformation.
24.01.2020 kl. 09:16